teisipäev, 21. mai 2019

Teine päev

21.05.2019

Oleme palutud Marijas tänav 4 (Marijas iela 4). Seal ootab meid moe ja disaini õpetaja Evita, kes käis koos juuksuri õpetaja Kristiinaga ka meie kooli hiljuti külastamas. Kooli osad tunnid toimuvad linna keskuses olevas asendus koolimajas seetõttu, et koolimaja on remondis ja kõik sinna hetkel ära ei mahu. Praegune maja, kuhu on sisse seatud õmblus-, juuksuri ja kosmeetikaklassid on vana aga omamoodi kaunis ja majast õhkub väärikust ning iseloomu. Tekib tahtmatult tunne, et siin on imeline õppida, sest majas on hea aura ja ideed lausa lendavad peas.
Nende eriala on veidi erinev meil õpetatavast, kuna on ühendatud kõik ilu osapooled ühte erialasse. Põhikooli järgne õpilane õpib neli aastat Stilistiks (Clothing style spacialist), Disaineriks ja modelleerijaks (Clothing modelling and designing specialist) või Moekunsti assistendiks (Fashion design assistant).
Õpilased saavad teadmised soengu tegemisest, jumestusest ja õmblemisest, mis hõlmab endas ka konstrueerimist ja modelleerimist.
Saame ka ise käe soojaks, meile saavad juhendajateks kaks õpilast ning teeme mosaiigi tehnikas väikese tööproovi. Juhendajad on toredad ja jutukad, samas annavad mõistlikke näpunäiteid tööproovide valmistamiseks.



Koostöö koolide vahel saab alguse läbi heade suhete ja teineteisel külas käies.
Koolis päev läbi ja seame taas sammud linna, et avastada Riia vanalinna, saime ka soovitusi muuseumite külastusteks.Võtsimegi ette esimese, Fashion Museum asub Grecinieku 24, hetkel toimus seal Aleksandre Vassilevi näitus 80ndate aastate rõivastust.




        


Riia vanalinnas on väga palju kirikuid. Meie külastame õigeusu kirikut Riia Kristuse Sündimise katedraal, kus toimus parasjagu õhtune missa. Süütame küünlad pühade ikoonide ees ja lihtsalt kuulame. Väga kaunid hääled laulmas liturgiat ja papp lugemas pühakirja, tekitab hinges rahulolu ja rõõmu. Kiriku kohta teavet leiad https://et.wikipedia.org/wiki/Riia_Kristuse_S%C3%BCndimise_katedraal



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuues päev

25.05.2019 Täna on meie ko j usõidu päev. Hommikusööki süües näeme, et väljas sajab vihma. Me olime vaid korra mõned tibad vihma saanud...